2019. június 25., kedd

Kézműves tipp lovastáborba - Unikornis pinata

A lovas táborozás irtó jó móka, ha 10 éves vagy - és kőkemény munka, ha táborvezető.😂
A legmotiváltabb, legrutinosabb, leglelkesebb, leggyerekcentrikusabb táborvezetővel is előfordulhat, hogy kifogy az ötletekből, mivel lehet az ebéd utáni kánikulábann lekötni kicsit a kölkökek.

Kettő az egyben foglalkozás ötletet hoztam nektek, az Unikornis Pinatat.




Hát nem cuki?
Hmm, hogy mi a szzzz... szösz az a pinata (pinyata)? Mexikóból származó, nonfiguratív, vagy cuki állatkát mintázó partikellék.
Papírból készül és apró ajándékokat, cukorkát, édességet rejtenek el benne, aztán felakasztják egy magasabb pontra. A gyerekek úgy juthatnak a pinata tartalmához, ha szátpüfölik azt. Általában egyszerre egy gyerek üthet, akinek sokszor a szeme is be van kötve.
De a szabályok kötetlenek, csápolhatják egyszerre is a szegény pinatat - persze azt praktikus nem bekötött szemmel csinálni, a sérülések elkerülése végett.

Jó móka a pinata😍

De hogy mitől lesz kettő az egyben elfoglaltság ez a pinata történet? Az ebéd szünet utáni nyugi idő tökéletes pinyata gyártásra!

Nyilván igényel tőled némi előkészületet, hiszen érdemes előző este összerakni és leragasztani (!!!) az édességet. Vegyél egy kerek dobozt, egy csomó színes kreppapírt, egy halom darabonként csomagolt édességet és már csak egy guriga ragasztószalagra van szükséged és kész is vagy! Még egy dolog: ne felejts el szalagot fűzni a dobozba, aminél fogva fel tudjátok majd akasztani.😘

Persze csinálhatsz kerek dobozt saját kezüleg is...


Ha extrán nem vagy motivált az unikornis gyártásban, vagy nagyon nincs kézügyességed, instant megoldásnak itt van pár template, amit ki tudsz nyomtatni, kivágtok és felragaszthatotok, hogy azért jól nézzen ki az a szegény kis unikornis...



Magához a pinata elkészítéséhez olló kell, meg ragasztró esetleg flitterek, csillám, ha extrázni akartok. 
A kreppapirt szabjátok csíkokra és vágdossátok be valahogy így.


Csinálhatnak a gyerekek farkat is neki.



És már kész is a szupercuki unikornis pinatatok. A gyerekek garantáltan imádni fogják!!! Egy pro tipp a végére: péntek délutáni programnak időzítsd, akkor a vidámkodás után a cukortol felpörgött kiskorúkat már a szülők problémái lesznek...😈😆😋


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése